Salata cu ton

Salată cu ton – Rețete nutritive și dietetice, simplu și rapid de preparat!

Salata de ton ocupă topul clasamentului cu preparate sățioase, nutritive, dietetice și gata în timp record. Nimic nu egalează o farfurie cu aport de Omega 3, vitamine, minerale și fibre care alimentează sistemul imunitar. Salata de ton poate înlocui cu succes o masă de prânz, mai ales atunci când te afli la birou sau când timpul nu este de partea ta.

Cuprins:

  1. Salată cu ton - Delicatese pe care să le prepari la micul dejun dacă ești la dietă
  2. Salată cu ton - Rețete rapide pentru masa de prânz

1. Salată cu ton - Delicatese pe care să le prepari la micul dejun dacă ești la dietă

Ai început o dietă, dar salatele nu sunt chiar preferatele tale? Descoperă câteva idei interesante de salate cu ton pentru fiecare masă a zilei. Nu-ți face griji în privința poftelor, deoarece un bol alcătuit din carne de ton, legume proaspete, ouă și un dressing delicios îți vor asigura energie pe toată durata zilei.

  • Salată de ton, măr și iaurt grecesc

Începe ziua cu o felie de pâine integrală cu semințe alături de o salată care îmbină aromele dulce-acrișor și oferă o sursă semnificativă de antioxidanți.

Ingrediente:

  • 200 g de conservă de pește și specialități (deci, ton de la conservă);
  • 80 g iaurt grecesc;
  • salată verde;
  • 15 g castraveți murați;
  • 100 g de fructe proaspete (preferabil măr roșu în bucățele mici);
  • 25 g țelină tocată;
  • condimente;
  • 1 linguriță de zahăr (opțional).

Mod de preparare:

Pregătește un bol mare în care să amesteci ingredientele. Așează frunzele de salată pe feliile de pâine integrală cu semințe și cereale. Fibrele pâinii îmbogățesc aportul nutritiv al salatei.

  • Salată de ton cu avocado și caju crud

Ingrediente:

  • 1 conservă de ton în suc propriu (80 g);
  • 30 g nuci și semințe (preferabil caju crud);
  • 1 avocado;
  • 3 roșii cherry;
  • 1 castravete;
  • 1 ceapă verde;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • pătrunjel verde;
  • ½ lămâie stoarsă.

Mod de preparare:

Taie castravetele în felii și roșiile în sferturi. Toacă mărunt ceapa și pătrunjelul. Mărunțește nucile și taie avocado în cuburi mici. Așează toate ingredientele în bol, adaugă peștele scurs de tot lichidul, asezonează cu sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper după gust.

  • Salată de ton clasică

Ingrediente:

  • 2 conserve de ton în ulei (de preferat, carnea să nu fie mărunțită);
  • 1 conservă de legume (ideal, de porumb);
  • 1 iaurt grecesc mic sau maioneză;
  • ½ lămâie stoarsă;
  • 1 ardei gras;
  • frunze de salată verde;
  • 2 cepe verzi sau 1 galbenă.

Mod de preparare:

Se scurg conservele de ton și porumb, apoi se așează într-un bol încăpător. Deasupra se adaugă feliile de ceapă și ardei, apoi iaurtul, sucul de lămâie. Se asezonează cu boia iute, sare și piper, după gust. Se lasă la frigider pentru aproximativ 20 de minute, apoi salata se va servi pe pat de salată verde. Astfel, vei obține o salată verde cu ton de excepție!

2. Salată cu ton - Rețete rapide pentru masa de prânz

Salata de ton poate fi luată la pachet pentru un prânz hrănitor în pauzele de la birou. De asemenea, dacă ții la siluetă, atunci servește salata de ton ca gustare la cină.

  • Salată de ton simplă cu paste

Ingrediente:

  • 70 g paste integrale scurte;
  • 50 g măsline verzi;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 conservă de ton în suc propriu;
  • ½ lămâie stoarsă;
  • ierburi aromatice și verdețuri (de preferat pătrunjel verde);
  • 1 lingură de ulei de măsline.

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform timpului specificat pe ambalaj. După ce au fiert, le treci printr-un jet de apă rece, le scurgi bine, apoi le așezi într-un vas adânc. Adaugi și restul ingredientelor, torni sucul de lămâie, uleiul de măsline și asezonezi totul cu sare și piper, după gust.

Ingrediente pentru dressing:

  • ¼ cană de ulei de măsline;
  • 1 cățel de usturoi tăiat mărunt;
  • 1 linguriță de fulgi de ardei gras;
  • 1 lingură suc de lămâie;
  • 1 lingură de miere;
  • 1 linguriță de busuioc uscat;
  • 3 linguri de oțet de mere.

Adaugă toate ingredientele pentru dressing într-un recipient cu capac. Agită bine conținutul și apoi întinde dressingul peste salata de ton doar înainte să o consumi.

Notă! Salata de ton poate fi păstrată la rece pentru maxim 2 zile (nu la congelator). Dressingul se va consuma imediat după ce a fost așezat peste salată.

  • Salată de ton cu salată verde și ouă fierte

Ingrediente:

  • 2 conserve de ton în suc propriu;
  • 1 ceapă uscată sau 4 fire de ceapă verde;
  • 4 ouă fierte;
  • ½ lămâie stoarsă;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Fierbe ouăle timp de 5 minute. Apoi, ține-le în apă rece aproximativ 10 minute. Când s-au răcit ouăle, taie-le în jumate. Scurge tonul de sucul propriu, apoi adaugă bucățile în vas împreună cu ceapa tocată și albușurile de ouă.

Ingrediente pentru dressing:

  • 4 gălbenușuri;
  • 1 iaurt mic;
  • 3 bucăți file de anșoa;
  • ulei de măsline.

Mod de preparare:

Pune într-un blender gălbenușurile, iaurtul, uleiul de măsline și fileurile de anșoa. Mixează totul până rezultă un dressing fin. Toarnă zeama de lămâie, iar apoi transferă compoziția peste vasul cu salata de ton. Adaugă ceapa, amestecă și asezonează cu sare și piper după gust.

Așadar, nu există o singură rețetă de salată cu ton, ci chiar mai multe, pe care merită să le încerci! Asigură-ți zilnic sursa de proteine cu ajutorul unei game diversificate de rețete de salate cu ton care te vor cuceri prin aromele aparte și prin ingredientele multicolore.

Sursa foto: unsplash.com