Ruladă de pui - aperitivul ideal pentru o seară în familie
Serile petrecute în familie sunt memorabile și de aceea este cazul să te gândești la ceva bun de mâncare pentru a îmbina utilul cu plăcutul. Poți pregăti ceva clasic, însă este ideal să gătești și ceva modern. Printre aperitivele cele mai apreciate se numără rulada de pui care este și gustoasă, și sănătoasă. Dacă vrei să afli detalii despre modul de preparare vei descoperi în următorul articol trei rețete practice și rapide de ruladă de pui pregătită în diverse moduri
1. Ruladă de pui - un aperitiv ușor și sănătos
Rulada de pui este unul din cele mai bune și ușor de preparat aperitive. Dacă o combini cu o salată verde, un sos condimentat și o lipie ca la mama acasă vei obține cele mai multe aprecieri. Carnea de pui este bogată în nutrienți, deși are puține calorii și nu îngrașă, motiv pentru care este utilizată nu numai în regimurile alimentare, ci și în curele de menținere a greutății corporale.
Dacă vrei să încerci această ruladă de pui simplă, pune-ți șorțul, pregătește-ți ustensilele de bucătărie și cele trei ingrediente pentru gătit. Ingredientele de calitate pe care le găsești la auchan.ro îți oferă satisfacție garantată de fiecare dată, așadar fă alegeri inspirate.
Care sunt ingredientele necesare pentru rulada cu piept de pui? Iată aici:
- două bucăți de pastramă din piept de pui
- 200 g brânzeturi tartinabile
- 2 g de condimente și mirodenii
Cum se prepară rulada de piept de pui? Iată pașii care trebuie urmați:
- Se feliază pastrama de pui de-a lungul fibrei de carne
- Se combină crema de brânză cu mirodeniile
- Se întinde cremă peste fiecare felie de pastramă cu ajutorul unei lingurițe
- Se rulează strâns și se prinde fiecare felie cu o scobitoare
- Se pun micile rulade într-o tavă acoperită, la frigider, pentru o oră
- Se taie felii în momentul servirii. Se consumă rece.
2. Ruladă din piept de pui - ideală pentru copii și nu numai
Dacă ai copii prezenți la masă este momentul să te gândești și la gust, și la culoare. Copiii preferă mâncărurile cât mai colorate și diversificate. O ruladă de piept de pui la cuptor completează în mod ideal meniul pregătit. Mai mult decât atât, aceasta va fi preferata copiilor și nu numai. Armonia de culori va deschide apetitul tuturor celor prezenți la masă.
Ingrediente necesare pentru rulada din piept de pui la cuptor:
- 800 g carne de pasăre sau file din piept de pui
- 4-5 linguri ulei
- o linguriță de mirodenii (busuioc, oregano)
- puțină sare
- 250 g ciuperci Champignon
- o legătură de ceapă verde
- 2-3 fire de usturoi verde
- 2 oua
- 100 ml suc de roșii
- un ardei kapia roșu
- felii de lime, smântână și verdețuri(pătrunjel, oregano) pentru decor
Modul de preparare pentru rulada de pui la cuptor este unul simplu:
- Fileurile de pui se ung cu ulei și se dau cu mirodenii
- Ciupercile tăiate felii subțiri se sotează în ulei și se lasă până se elimină apa
- Se adaugă ceapa verde și usturoiul tăiate rondele
- Se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și se lasă 5 minute la foc mic
- Se bat ouăle și se amestecă în legumele sotate
- Se ia cu o lingură din acest amestec și se pune pe fiecare file din piept de pui
- Se rulează și se strânge bine, acoperind partea de la bază precum un coșuleț
- Se așează fiecare ruladă cu pui și umplutură într-o tavă, pe hârtie de copt
- Se stropesc mini ruladele cu suc de roșii pentru a se menține umede pe timpul coacerii
- Se lasă la cuptor pentru circa 30 de minute
- Se scot pe felii de lime și se ornează cu smântână și verdeață.
Această ruladă din piept de pui se poate consuma ca atare sau alături de o garnitură din orez sau cartofi. Este delicioasă și caldă, și rece.
3. Ruladă de pui la cuptor - simplă și gustoasă
Fiecare rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințe și ingredientele disponibile. Varianta ideală este cea pe care o încerci acum și se realizează suficient de simplu încât să obții rezultate optime.
Ruladă cu carne de pui
În această rețetă poți combina ingredientele atât de bine încât să obții un fel principal cu gust desăvârșit. În plus, aspectul și aroma vor fi uimitoare.
Ingredientele necesare pentru rețeta de ruladă de pui sunt următoarele:
- 250 g orez
- 2 ouă
- 3 linguri ulei
- puțină sare
- o ceapă mică
- un morcov
- un piept de pui
- condimente
- 2 linguri de făină
Mod de preparare pentru rețeta de ruladă cu pui:
- Fierbi orezul în apă cu puțină sare
- Lași orezul fiert la răcit și adaugi ouăle
- Torni compoziția într-o tavă, pe hârtie de copt
- Lași la copt până se desprinde de pe margini, la foc mic
- Scoți din cuptor și rulezi cu tot cu hârtie
- Puiul tăiat cubulețe se călește în ulei până scade apa
Legumele se trag la tigaie și se pun peste pui - Se lasă să se gătească puiul și legumele
- Desfaci ruloul și pui compoziția cu pui răcită
- Rulezi la loc și dai la rece rulada de piept de pui
- Porționezi rulada în momentul servirii.
Dacă vrei să realizezi ruladă de pui de casă este recomandat să gătești puiul mai mult timp pentru a se frăgezi. Gustul acestuia este deosebit, însă carnea de țară este un pic mai tăioasă și de aceea necesită gătită corect pentru frăgezire.
Fiecare rețetă de ruladă din piept de pui este deosebită în felul ei, motiv pentru care merită să le încerci pe toate. Așadar, tu ce rețetă vrei să încerci?
Sursă foto: pexels.com, freepik.com.