
Rețetă Înghețată cu piersici și caju
Ingrediente:
Pentru crema de caju:
-150g caju fără sare
-200 ml lapte de cocos
-2 linguri de sirop de arțar
-1 vârf de sare
Pentru dressingul de piersici:
-300g de piersici
-3 linguri sirop de arțar
-2 linguri de suc de grapefruit
Mod de preparare:
1.Se lasă caju-ul la înmuiat în apă fierbinte timp de 30 de minute.
- Se scurge caju-ul și se amestecă cu laptele de cocos, siropul de arțar și un vârf de sare.
- Se toarnă amestecul pe fundul tăvii de gheață.
- Se pregăteşte dressingul de piersică: se amestecă toate ingredientele împreună până se obține un dressing neted și omogen.
- Se toarnă dressingul peste crema de caju. Se înserează bastoane de gheață.
- Se bagă la congelator timp de cel puțin 4 ore. 7. Se amestecă din jumătate în jumate de oră pentru a nu se forma cristale de gheaţă. Poftă bună!