Rețetă pizza - ideală pentru toate gusturile și bugetele
Acest preparat de origine din Napoli este foarte versatil, motiv pentru care numărul rețetelor a crescut în funcție de preferințele culinare și de condimentele specifice fiecărei regiuni sau țări din toate colțurile lumii. Pentru a afla secretele de preparare în vederea obținerii unui preparat perfect, este necesar să citești în continuare acest articol. Vei descoperi tot ce te interesează și vei putea încerca fiecare rețetă descrisă chiar la tine acasă.
Cuprins:
- Rețetă de pizza rapidă și delicioasă
- Pizza de casă - simplă și sănătoasă
- Pizza - rețetă clasică pentru toate gusturile
1. Rețetă de pizza rapidă și delicioasă
În primul rând trebuie să știi cum este rețeta de aluat pentru pizza pentru a începe prepararea acesteia și a asigura reușita produsului final. Ingredientele necesare se găsesc toate la auchan.ro și sunt de cea mai bună calitate: făină sau semipreparate sărate, drojdie, ulei pentru gătit, sare, mezeluri, cașcaval, ouă, legume proaspete sau conserve de legume, sos de tomate, condimente și ketchup sau maioneză. Combinația acestora depinde de preferințele culinare și de rețeta aleasă.
Rețeta pentru blat include următoarele ingrediente:
- 500 g făină
- 5 g drojdie uscată sau 10 g drojdie proaspătă
- o cană de apă caldă
- sare
- puțin ulei
Se amestecă ingredientele și se lasă la dospit aluatul pentru pizza. În timp ce dospește aluatul se pregătesc celelalte ingrediente, în funcție de preferințe.
Pizza de casă - rețetă gustoasă și hrănitoare
Ingrediente:
- blat pentru pizza
- mezeluri
- roșii, ardei, ciuperci, măsline
- cașcaval
- sos de roșii cu oregano
Mod de preparare:
- Se întinde cu sucitorul blatul în funcție de mărimea tăvii
- Se feliază mezelurile și legumele
- Se unge aluatul cu sos de roșii aromat
- Se pun mezelurile și legumele feliate
- Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute
- Se adaugă cașcavalul răzuit în ultimul minut de coacere
- Se porționează pizza și se servește caldă.
Recomandări utile:
- Se verifică temperatura cuptorului pentru a preveni uscarea blatului
- Se recomandă o temperatură de coacere de 180 grade
- Cașcavalul se pune la final pentru a preveni întărirea acestuia
- Se servește cu ketchup dulce sau picant sau cu maioneză.*
2. Pizza de casă - simplă și sănătoasă
Rețeta de pizza de casă este foarte căutată și practicată în toate familiile care adoptă o alimentație sănătoasă.
Blat de pizza rețetă simplă:
- 500 g făină
- 15 g drojdie proaspătă
- o cană cu apă
- puțină sare
- puțin ulei
Se amestecă ingredientele cu maiaua din drojdie și se lasă la dospit până aluatul își dublează volumul. Se împarte aluatul în biluțe egale și se întinde fiecare biluță pe blatul lucru. Lipiile formate se pot coace în tigaia antiaderentă, pe aragaz.
Rețetă de pizza rapidă și gustoasă
Ingrediente:
- șuncă presată
- cașcaval
- ardei gras
- ciuperci din conservă
Mod de preparare:
- Se întorc lipiile pe o parte și pe alta pentru a se coace
- Pe o parte se pun ingredientele și se întoarce blatul cu totul
- lasă pe aragaz pentru a se coace blatul împreună cu ingredientele
- Se pune cașcaval răzuit imediat după ce se scoate din tigaie
- Se pot adăuga ierburi aromatice proaspete pentru un plus de savoare.
Recomandări utile:
- Blatul se întinde nu prea subțire pentru a rămâne pufos
- Se poate adăuga puțin ulei pentru un blat perfect de modelat
- Se pot alege ingrediente proaspete care se trag în tigaie anterior pentru un gust deosebit
- Cașcavalul poate fi înlocuit cu mozzarella care este mai dulce.
3. Pizza - rețetă clasică pentru toate gusturile
Pentru aluat de pizza de casă ai nevoie de: făină, sare, apă, drojdie și puțin ulei. Aceste este un aluat clasic și simplu, ca și cel de pâine.
Cu ajutorul aceluiași aluat poți realiza mai multe rețete cu ingrediente diferite.
Rețetă de pizza rapidă
Ingrediente:
- rețeta de blat de pizza făcută în casă sau cumpărată
- mezelurile preferate
- măsline
- ciuperci
- cașcaval
- sos de roșii
- condimente
Mod de preparare:
- Se întinde aluatul cât forma de copt sau se pune blatul semipreparat în tavă
- Se unge blatul cu puțin sos de roșii
- Se adaugă celelalte ingrediente pe toată suprafața blatului
- Se coace la 180 de grade pentru 15-20 de minute
Recomandări practice:
- Cașcavalul răzuit se adaugă cu un minut înainte de a scoate tava din cuptor
- Se servește caldă, cu ketchup dulce sau picant.
Dacă te-au convins rețetele noastre și ți s-a făcut poftă de ceva bun, încearcă rețeta de aluat de pizza și realizează cea mai apetisantă rețetă chiar la tine acasă. Odată ce pregătești aluatul, nu îți mai rămâne decât să alegi ingredientele tale preferate și să coci pizza corespunzător pentru ca aceasta să iasă cu adevărat perfectă.
Sursă foto. pexels.com