
Paste cu sos pesto
Pentru toți iubitorii de paste, astăzi propunem o variantă ușoară, apetisantă și sănătoasă prânz sau cină.
Ingrediente:
-40g de busuioc.
-40g de rucola ambalată.
-Sucul de la o jumătate de lămâie.
-80 ml de ulei de măsline.
-120ml de apă.
-2 căței de usturoi, curățați de coajă.
-1 linguriță de piper.
-2 lingurițe sare.
-125g de făină de migdale.
-400g de penne integrale.
Mod de preparare
- Se amestecă busuiocul, rucola, sucul de lămâie, apa și uleiul de măsline într-un blender și se amestecă timp de 5-10 secunde.
- Se adaugă usturoiul, sarea, piperul și făina de migdale în blender și se amestecă până când se încorporează complet.
- Se fierbe apa cu puțină sare și se gătesc pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- La scurgerea pastelor, se păstrează cca. 200 ml de apă.
- Odată scurse, pastele se readuc în oală și se amestecați cu pesto-ul, adăugând cantitatea de apă păstrată inițial, până când sosul atinge consistența dorită.
Poftă bună!
Poftă bună!