Paste cu sos pesto

Paste cu sos pesto

Pentru toți iubitorii de paste, astăzi propunem o variantă ușoară, apetisantă și sănătoasă prânz sau cină.

Ingrediente:
-40g de busuioc.
-40g de rucola ambalată.
-Sucul de la o jumătate de lămâie.
-80 ml de ulei de măsline.
-120ml de apă.
-2 căței de usturoi, curățați de coajă.
-1 linguriță de piper.
-2 lingurițe sare.
-125g de făină de migdale.
-400g de penne integrale.

Mod de preparare

  1. Se amestecă busuiocul, rucola, sucul de lămâie, apa și uleiul de măsline într-un blender și se amestecă timp de 5-10 secunde.
  2. Se adaugă usturoiul, sarea, piperul și făina de migdale în blender și se amestecă până când se încorporează complet.
  3. Se fierbe apa cu puțină sare și se gătesc pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  4. La scurgerea pastelor, se păstrează cca. 200 ml de apă.
  5. Odată scurse, pastele se readuc în oală și se amestecați cu pesto-ul, adăugând cantitatea de apă păstrată inițial, până când sosul atinge consistența dorită.
    Poftă bună!

Poftă bună!