
Jeleuri din mure confiate
Dacă micuţul tău face mofturi când trebuie să mănânce fructe , credem că îl putem convinge cu o reţetă delicioasă de jeleuri din mure confiate!
Ingrediente pentru 15 jeleuri:
-400g piure de mure
-500g zahăr tos
-1 plic de gelatină
-sucul de la o jumătate lămâie
-zahăr pudră
Mod de preparare
- Se încălzeşte piureul de mure într-o cratiță.
- Se amestecă 50g zahăr cu plicul de gelatină și se adaugă în cratiță; se amestecă apoi cu un tel.
- Se adăugă restul de zahăr, adică 450g.
- Se aduce amestecul la 106°C (se verifică cu un termometru de gătit) și se adăuga sucul de lămâie; se amestecă bine.
- Se toarnă aluatul încă fierbinte într-un vas dreptunghiular tapetat cu hârtie de copt, se presară zahăr și se lasă să se răcească 1 oră la temperatura camerei.
- Se tăie pătrate de pastă de fructe, se învelesc în zahăr pudră și se lăsa să se usuce la aer 24 de ore. Se acoperă cu zahăr pudră în mod constant.
- Jeleurile de fructe confiate pot fi păstrate timp de 1 lună la temperatura camerei.
Poftă bună!