Fasole verde

Fasole verde - 4 rețete gustoase pe placul tuturor!

Sursă excelentă de vitamine și minerale, fasolea verde este un aliment ce nu numai că e gustos, dar este și scăzut în calorii. Iubitorii legumelor o au în topul preferințelor când vine vorba de o masă sănătoasă, cei ce țin post apelează cu drag la ea, iar copii o îndrăgesc datorită gustului său ușor dulceag. Dacă vrei să încerci ceva nou în materie de mâncare, dacă ții post, dacă ești vegetarian ori dacă, pur și simplu, vrei să mănânci mai multe legume, acest articol îți va pune la dispoziție câteva rețete delicioase, potrivite pentru oricine. Citește în continuare și află mai multe detalii.

Cuprins:

1. Mâncare de fasole verde congelată - Rețete cu carne
2. Mâncare de fasole verde - Rețete fară carne

1. Mâncare de fasole verde congelată - Rețete cu carne

Mâncare de pui și fasole verde

Pentru patru porții gustoase ai nevoie de:

  • 4 bucăți de piept de pui/patru copanele (în funcÈ›ie de preferinÈ›e È™i de inventar)
  • jumătate de kilogram de fasole verde congelata
  • o cană (aproximativ 250 ml) de supă de pui
  • o jumătate de cană de nuci caju/migdale (opÈ›ional)
  • o lămâie (vei utiliza zeama de la aceasta)
  • pătrunjel tocat (o legătură)
  • aproximativ două linguri de faină (în funcÈ›ie de preferinÈ›e, se poate exclude ori se poate adăuga)
  • două linguri de ulei
  • sare/sos de soia È™i piper (după gust)

Primul pas este să tai carnea de pui în bucăți. Dacă folosești piept, îl poți tăia în trei sau patru, iar dacă folosești copanele, poți încerca să dai carnea jos de pe os. Fiecare bucățică de pui va fi dată prin făină și apoi prăjită, timp de trei minute pe fiecare parte, în uleiul încins. Important este să arate rumenite, chiar dacă nu sunt gătite complet.

Fasolea congelată folosită va fi sotata în uleiul în care ai prăjit și puiul. Peste ea adaugi zeama de lămâie, jumătate din cantitatea de supă, condimentele, usturoiul zdrobit și carnea și le lași să fiarbă. Dacă mai este nevoie, vei adăuga și restul cantității de supă, în funcție de cât de subțire sau groasă vrei să iasă. Ulterior, poți adăuga caju sau migdale și restul legumelor verzi și apoi poți savura deliciul.

Fasole verde cu bacon și cartofi

Potrivit pentru gurmanzi, acest fel de mâncare necesită:

  • un kilogram de fasole verde congelată
  • 5-8 felii de bacon (de preferat tocate mărunt)
  • o ceapă roÈ™ie (tocată mărunt)
  • 5-8 cartofi (de preferat noi, tăiaÈ›i în jumătăți sau în sferturi)
  • 200 de mililitri de supă de pui (cu cât mai clară, cu atât mai bine)
  • trei căței de usturoi (zdrobiÈ›i)
  • două linguri de ulei
  • o lingură de unt (aproximativ 20 g)
  • pătrunjel tocat (de preferat o legătură)
  • piper (după gust)
  • sare (după gust)

Prima dată e necesar să ai toate ingredientele pregătite. Taie baconul în bucăți, taie cartofii în bucăți după bunul plac, zdrobește usturoiul și decongelează fasolea.

Apoi, rumenești bucățelele de bacon într-o cratiță încinsă și le scoți într-un bol. În aceeași cratiță, sotezi ceapa (până devine translucidă), usturoiul și, după cel mult un minut, adaugi bucățite de cartofi, pe care le stropești cu ulei și peste care pui unt și le amesteci până când sunt rumenite. După aceea, adaugi fasolea verde, supa de pui și condimentele și le lași să fiarbă în vasul acoperit. După ce oprești focul, adaugi pătrunjelul și baconul și servești bunătatea caldă.

Nu trebuie să te limitezi doar la fasole cu aceste feluri de mâncare. O poți folosi în tandem cu alte legume congelate, în funcție de preferințe. Poți alege pungi cu mixuri de legume ori poți folosi altceva, după bunul plac. Acestea vor fi fierte, sotate, prăjite, în funcție de rețetă, în aceeași etapă ca fasolea verde.

2. Mâncare de fasole verde - Rețete fară carne

Ca să te bucuri de beneficiile legumelor proaspete mereu este dificil, dar nu imposibil. Cu toate acestea, în momentul în care nu ai cum să îți procuri alimente proaspete de calitate, o metodă este să apelezi la cele congelate, selecția fiind generoasă pe tot parcursul anului.

Mâncare de fasole verde cu sos de tomate

Pentru acest fel de mâncare gustos și sățios ai nevoie de:

  • jumătate de kilogram de fasole verde congelată
  • două linguri de ulei
  • doi căței de usturoi (preferabil zdrobiÈ›i)
  • o conservă de roÈ™ii bucăți/roÈ™ii tocate
  • o ceapă tocată (de preferabil fin)
  • condimente (sare, piper, boia etc.) după gust

În primul rând, fierbi fasolea într-o oală cu apă și sare. După aceea, încingi ulei într-o cratiță, pui ceapa și o sotezi maximum 5 minute. Apoi, adaugi usturoiul, pe care îl mai lași la sotat un minut, și roșiile. După ce dă în clocot acest amestec, micșorezi flacăra aragazului până vezi că se îngroașă sosul. Nu ar trebui să dureze mai mult de 10 sau 15 minute.

Următorul pas este să adaugi fasolea verde în amestec și să aștepți până începe să fiarbă din nou. În funcție de preferințele proprii, poți adăuga apă, pentru a subția amestecul, ori făină, pentru a-l îngroșa. După aceea, adaugi condimentele dorite, iar după ce oprești focul, adaugi și pătrunjelul. Astfel, vei avea un fel de mâncare delicios în doar 35 de minute, incluzând atât pregătirea ingredientelor, cât și prepararea lor.

Mâncărică de fasole verde, smântână și ou

Îndrăgită de ovo-lacto-vegetarieni, ea necesită:

  • un kilogram de fasole verde congelată
  • două ouă proaspete
  • trei roÈ™ii
  • 100 sau 150 g de smântână
  • două linguriÈ›e de făină
  • două linguri de ulei
  • È›elină (frunze)
  • pătrunjel (sau alte ierburi aromatice È™i verdeÈ›uri)
  • sare È™i piper (după gust)

Fierbe fasolea verde în apă clocotită și sare. După ce se înmoaie, pune-o într-un vas de jena, de preferat, pune peste ea sare, roșii, ulei, ouăle bătute bine, făina desfăcută în smântână și verdeață.

Bagă vasul în cuptorul preincins și lasă-l acolo timp de 20 sau 25 de minute, la foc mediu.

Fasolea verde este un adevărat giuvaier al legumelor, fiind deosebit de versatilă și gustoasă. Pe placul tuturor, aceasta poate fi utilizată într-o multitudine de rețete, care mai de care mai inventive, simple ori, pur și simplu, care îți aduc aminte de copilărie. Încearcă-le cu drag și spor la gătit!

Surse foto: Unsplash.com, Pixabay.com.