
Dorada la grătar – sfaturi de pregătire și rețete pe care merită să le încerci
Peștele pregătit la grătar reprezintă o opțiune de masă sănătoasă și lejeră, pe care o poți servi în orice anotimp. Dorada este unul dintre peștii pe care îl poți găsi tot timpul în majoritatea supermarketurilor mari, iar dacă știi cum să-l pregătești și cum să alegi garnitura potrivită, îți garantăm că te vei bucura de un preparat delicios. Dacă este prima dată când vrei să faci dorada la grătar, informațiile de mai jos îți vor fi de mare ajutor!
1. Dorada la grătar - un pește bogat în nutrienți, cu un gust delicios
Dorada este considerat unul dintre cei mai gustoși pești din lume – are o carne albă, o textură delicioasă și o aromă deosebită, delicată, ceea ce îl face potrivit inclusiv pentru persoanele care nu consumă de regulă pește din cauza gustului puternic. În plus, această specie de pește este bogată în nutrienți benefici pentru sănătatea noastră. Este o sursă excelentă de proteine, acizi grași Omega-3, vitamina B12, seleniu, potasiu și fier. Încă un motiv în plus să îl introduci în dieta ta!

2. Dorada la grill – pește întreg sau file?
Găsești dorada în marile magazine, în secțiunea de pește proaspăt. De cele mai multe ori, acesta este întreg, și nu file. Dacă nu ai mai pregătit până acum pește, s-ar putea să fie o provocare să îl cureți. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îndepărtezi solzii cu ajutorul unui cuțit, în sensul invers al creșterii lor. Apoi taie peștele pe lungime, scoate organele și îndepărtează branhiile de la nivelul capului. Nu mai trebuie decât să speli peștele cu apă rece și să îl pregătești pentru grătar! Bineînțeles, poți sări peste acest proces și poți cumpăra direct dorada eviscerată, dacă găsești.
Peștele îl poți găti întreg sau îl poți fileta, dacă ai instrumentele necesare și stăpânești tehnica. Gustul nu se schimbă, indiferent dacă peștele e întreg sau file, însă într-adevăr, poate fi mai rapid și mai comod de mâncat dacă este filetat dinainte.