
Rețetă Tort cu ciocolată
Rețetă trimisă de Cătălina Munteanu :
Ingrediente blatul 1:
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri faină
2 linguri cacao
2 linguri apă rece
praf de copt
30 ml ulei
Ingrediente blatul 2:
3 ouă
3 linguri zahăr
3 linguri făină
1linguri cacao
1linguri apă rece
10 ml ulei
jumătate plic praf de copt
Ingrediente cremă:
600 ml frișcă lichidă
500 g mascarpone
200 g ciocolată amăruie
Mod de preparare blatul 1:
ouăle să bat 3 minute împreună cu zahărul. După care se adaugă uleiul treptat și se mixează până devine compoziția groasă. Făină, praful de copt și cacao se amestecă separat într-un bol,după care se cerne peste compoziția de ouă. Se adaugă și apă rece. Se da la cuptorul încins la 180° ,25 min.
Mod de preparare blatul 2:
se procedează că la primul
Mod de preparare cremă: Se bate frișcă cu 2 linguri zahăr, apoi se adaugă mascarponele. Topim ciocolata în 20 ml lapte. Oprim din crema de mascarpone un sfert pentru decor, iar în restul încorporăm ciocolată topită. Am decorat deasupra cu modele făcute din ciocolată și puțin blat fărâmițat și ciocolată topită pe margini.