Anul - Nonvintage
Lot - l107/17.07.2018
Note degustare - Arome complexe de fructe, lemn si ciuperci, corp lejer, postgust mediu
Punctaj - 82 (realizat de catre expertii vinul.ro pentru acest lot)
Produs din struguri de soi european rosu Cabernet-Sauvignon, recoltati de pe propriile plantatii din zona de Sud a Moldovei. Strugurii sunt recoltati manual atunci cand capata o maturitate deplina, se sorteaza minutios, se desciorchineaza si apoi sunt supusi procesului de vinificare, dupa care vinurile brute sunt cupajate. Fermentarea mustuielii are loc la temperaturi de 26 - 30 grade C, in vase vinificatoare speciale.
Maturarea are loc in renumitele beciuri ”Cricova”, in butoaie de stejar, minim 12 luni.
Se asorteaza foarte bine cu pulpa de miel, carne de vita sub toate formele, fripturi si preparate din carne de vanat.
Metoda de vinificatie: strugurii sunt culesi la maturitate deplina, trec printr-un proces minutios de sortare, zdrobire-desciorchinare si macerare, apoi sunt supusi fermentarii malo–lactice si maturarii pentru o perioada de minim 1 an.