Painea GRAU iNTREG este comercializata in varianta franzela si rotunda, la 500 de grame si in varianta toast, la 600 de grame.Faina integrala este obtinuta prin macinarea 100% a boabelor de grau, datorita folosirii unor tehnologii unice si performante. La o macinare de grau obisnuita, se pierd invelisul si germenele din bobul de grau, irosindu-se astfel in jur de 25% din proteinele unui bob, impreuna cu alti 17 nutrienti importanti!In componenta painii GRAU iNTREG sunt prezente toate toate cele 3 parti componente ale cerealelor integrale: invelis, miez (endosperm) si germene.Germenele este situat la baza bobului, fiind raspunzator de formarea unei noi plante, atunci cand se intrunesc conditiile optime. El are un continut mare de vitamina B, dar si proteine, minerale si grasimi sanatoase. Miezul (endospermul) este partea cea mai voluminoasa a bobului, ajungand sa reprezinte si peste 80% pentru anumite soiuri din masa totala a bobului; el este furnizorul de resurse pentru germene.
Contine carbohidrati, proteine, vitamine si minerale. Invelisul exterior al miezului, contine fibre, antioxidanti, vitamine. Prin operatiunile obisnuite de macinare si rafinare a boabelor, se pierd invelisul si germenele, ramanand numai endospermul. Fara aceste elemente in jur de 25% din proteinele bobului sunt pierdute.Cei mai multi dintre noi stim ca fructele si legumele sunt surse importante de fibre si antioxidanti, insa painea GRAU iNTREG este una dintre principalele surse de fibre, vitamine si minerale naturale.
Painea GRAU iNTREG contine din belsug fibre, vitamine din gama B, fier si vitamina E, cat si antioxidanti valorosi care nu sunt prezenti in fructe sau legume. Cele mai multe vitamine si minerale se regasesc in invelis si germen. Astfel, in invelis se gasesc 43 de grame de fibre, in germen 14, iar in miez doar 4 (cantitati exprimate la 100 grame de cereale integrale).