Legenda spune ca ceaiul a aparut prin infuzia frunzelor unui copac cazut accidental in apa raului pe care o consuma imparatul chinez Shen Nung, in 2737 i.Hr. Aceasta descoperire intamplatoare a condus la scara monumentala a consumului de astazi, aproape 5000 de ani mai tarziu, cand aproximativ 3,5 miliarde de cesti de ceai consumate in fiecare zi in intreaga lume. Ceaiul natural este cultivat in mare parte in monoculturi, deoarece este foarte divers, se adapteaza la condiții diferite si exista cerinte variate din partea clientilor. Diversele sale utilizari, prin tehnici de plantare și procesare, fac o gama larga de ceaiuri si produse din ceai.
Toate ceaiurile reci naturale sunt un aliat excellent in lupta cu caldura. Ingredientele din frunze, flori si condimente iti vor rehidrata corpul, iti potolesc setea si sunt super sanatoase. Acest lucru nu este bun doar pentru silueta, ci si pentru starea ta de bine generala. Potrivit expertilor, bauturile reci cu zahar iti amelioreaza senzatia de sete doar pentru moment, determinandu-te in acest fel sa bei din ce in ce mai mult. Cu alte cuvinte, zaharul dorecte mai mult zahar. De aceea, este important sa bei multa apa sau sa alternezi apa cu bauturi racoritoare naturale. Daca sunt preparate si infuzate corect, ceaiurile reci, fie ca este ceai rece cu piersici, ceai rece de menta sau ceai rece plicuri, nu isi pierd din beneficiile lor antioxidante, purificatoare, detoxifiante, relaxante si energizante.
O data ce ai ales tipul de ceai sau infuzie de plante preferat, prepara ceaiul pur si simplu, ca si cum ai face o ceasca obisnuita de ceai folosind un plic de ceai la 200 ml de apa clocotita. Lasa plicul de ceai la infuzat pana la 5 minute, apoi scoate plicul de ceai si raceste lichidul la frigider. Odata racit, poti servi ceaiul natural cu gheata sau poti fi creativ si il poti combina cu alte arome pentru a face o bautura racoritoare sanatoasa de vara.
Fructele proaspete, sucul de fructe, siropul de artar sau alcoolul, toate pot aroma ceaiul rece. Folosirea fructelor proaspete este o alternativa foarte sanatoasa de a oferi dulceata naturala ceaiului. Alternativele naturale pentru zahar sunt mierea si siropul de artar, folosite cu moderatie.
Contacteaza-ne!
Iti stam mereu la dispozitie.
Pentru tine
Cine suntem
De ajutor
Tinem aproape
Categorii principale