banner

 banner-mobile

Voteaza cauzele Mobilizatron si sustine binele comunitatii tale!

De 10 ani, facem diferenta cu plus in Romania. Acum, e randul tau sa te mobilizezi pentru a-ti sustine comunitatea. Voteaza pentru sustinerea MEDIULUI, EDUCATIEI sau AJUTORULUI UMANITAR in comunitatea ta si noi venim in sprijinul cauzei castigatoare investind in proiecte si organizatii dedicate acesteia. Alege unul din cele 3 proiecte sociale: mediu, educatie sau ajutor umanitar. In urma voturilor Auchan va dona 10.000 euro cauzei castigatoare din orasul tau.

Voteaza una din cauzele orasului:

Regulamentul Campaniei Mobilizatron:

Istoric campanii

2008

Vara anului 2008 a adus inundatii in nordul Moldovei, iar pentru a veni în ajutorul persoanelor care au fost afectate, Auchan a donat un camion de 20 de tone cu produse alimentare si nealimentare (apa, lapte, dulciuri, rechizite, detergenti, produse de menaj, saltele, covoare etc) pentru locuitorii din satul Gura Solcii, comuna Granicesti, judetul Suceava, localitate care a avut de suferit în urma inundatiilor.

2011

In anul 2011, aniversarea celor 50 de ani de existenta a magazinelor Auchan in lume si a celor 5 ani în Romania, a fost marcata prin actiunea de dezvoltare durabila “Green Day” (Ziua Verde) pentru a raspunde unei probleme reale: nevoia de spatii verzi in zona urbana.

Actiunea de plantare s-a desfasurat simultan in toate cele 12 tari in care Grupul Auchan este prezent. In Romania, angajatii nostri din fiecare magazin au plantat cate 50 copaci din diverse specii adaptate mediului local.

2012

Iarna anului 2012 a adus ninsori puternice asupra mai multor localitati din Romania, iar multe gospodarii au fost afectate de viscol. Echipele hipermarketurilor Auchan din mai multe orase au organizat, impreuna cu clientii, mai multe campanii de ajutorare a sinistratilor. Astfel, Auchan a oferit alimente neperisabile, clientii la randul lor au facut donatii de produse in locurile special amenajate in incinta magazinelor, iar impreuna cu autoritatile (Jandarmeriile locale, prefecturile etc), toate produsele au ajuns la persoanele care aveau mare nevoie de ajutor, fiind blocate in zone inzapezite.

2015

Topul “Romania CSR Index 2015”, lansat de The Azores, ne plaseaza in TOP 10 cele mai perfomante companii din Romania. Pentru realizarea clasamentului au fost analizati 36 de indicatori printre care: Guvernanta și transparenta, Mediu, Angajati, Consumatori, Lantul de furnizori, Impactul economic, Implicarea in comunitate și filantropie.

Anul 2015 s-a remarcat si prin continuarea colaborarii cu asociatia “Ateliere fara frontiere” printr-un program de mentorat derulat cu sprijinul Fundatiei Auchan. Pe scurt, managerii de la magazinul Auchan din cartierul bucurestean Berceni si-au propus sa sprijine 5 tineri aflati in dificultate pentru ca acestia sa se poata integra cu succes pe piata muncii.

Cei 5 tineri au fost inclusi intr-un program de mentorat pentru a dobandi o serie de aptitudini, competente profesionale specifice unei companii mari, abilitati de comunicare cu clientii, lucrul in echipa, deprinderi de viata si de munca. Proiectul s-a incheiat, pentru cei 5 tineri din program, cu o perioada de practica de 2 luni si cu obtinerea unei calificari profesionale in baza cursurilor urmate.

Managerii implicati in cadrul acestui program de mentorat s-au oferit voluntar sa ajute, fiind foarte incantati de oportunitatea de a impartasi din experienta si cunostintele pe care le detin. A fost un proces de invatare cu dublu sens.

2016

Pentru ca ne pasa de mediu si dorim sa reducem cat mai mult impactul negativ asupra acestuia, in martie 2016 am amplasat in proximitatea hipermarketurilor noastre statii de colectare a deseurilor (ambalaje, electrice, electronice etc), clientii fiind remunerati cu vouchere. Proiectul privind amplasarea statiilor SIGUREC este realizat in parteneriat cu Green Group.

De asemenea, impreuna cu Can Pack Recycling si Asociatia Alucro, am lansat campania “Si mama recicleaza”. Scopul proiectului este de a ne incuraja clientii sa recicleze dozele de aluminiu.

2017

9 săli de clasă vor fi reamenajate în cadrul Proiectului Mobilizatron”

Auchan Retail România si Fundația Noi Orizonturi urmează sa reamenajeze si să doteze 9 săli de clasă, din tot atâtea orașe din România. Pentru fiecare dintre aceste orase, Auchan a oferit o sponsorizare în valoare de 10.000 de euro. În cadrul sponsorizării, o școală din localitate va beneficia de dotări noi, un laborator de învățare non-formală, amenajat de la zero, într-un stil ludic, creativ, incluzând o zonă de biblioteca. De asemenea, profesorii  vor urma un plan de formare, menit să încurajeze învățarea experiențială, prin joc, poveste, proiect.

Școlile care vor lua parte la acest program, sunt:

Bacău – Școala Miron Costin.

Baia Mare – Școala gimnazială Nicolae Iorga

București – Școala nr. 200

Cluj – Liceul Mihai Eminescu

Constanța – Școala gimnazială nr. 18 Jean Bart

Galați – Școala Mihail Sadoveanu

Suceava – Școala generală nr. 10

Târgu Mureș – Școala gimnazială Liviu Rebreanu

Timișoara – Școala generală nr. 19 Avram Iancu

Instituțiile de învățământ au fost selectate pe baza dosarului de participare, transmis de școlile care au ales să candideze.

“Mobilizatron” reprezintă demersul de responsabilitate socială, lansat de Auchan, în anul 2016, pentru a sărbători zece ani de prezență în România.  „Mobilizatron”  înglobează cauze dedicate dezvoltării comunitaților locale, sub formă de acțiuni de ajutor umanitar (pachete pentru copii și vârstnici din mediile defavorizate), precum și acțiuni din sfera educației (crearea de spații educaționale alternative, instruirea personalului didactic). Proiectul „Mobilizatron” este susținut de Auchan și implementat cu sprijinul organizațiilor non-guvernamentale partenere: Crucea Roșie România, Fundația Noi Orizonturi și Teach For Romania.